Hoppa till innehåll

Nr 63 2017

  • av

Kl 17.00 P1 25 juni :

Intellektuellt tungviktsmöte i radiostudion

Hör upp! 25 juni, på söndag, samtalar två stora profiler inom naturvetenskapen, vår ordf Peter Linde med Uppsalaprofessorn, teoretiske fysikern Ulf Danielsson på temat "Finns det liv i universum?".

Det är  Sveriges Radios, P1:s, alldeles förnämliga program Filosofiska rummet som släpper loss herrarna vid mikrofonen i ett avslappat och säkert tänkvärt samtal. Programmets specifika vikt kommer att vara högt, garanterat.

Varje gång jag kommer in på detta program, stannar jag kvar och tar del av klokskaperna. Det är inget "debattprogram" där alla pratar i mun på varandra, utan det ligger tankearbete och reflektioner bakom. Ett program som inbjuder lyssnarna att själva reflektera.

Programmet sänds med start kl 17.00.

165ee72c-eecd-4902-8b85-dcf51ed23796

Diskussionen mellan Peter Linde och Ulf Danielsson taraldrig slut… Foto: Sveriges Radio

I SR:s pressmaterial sägs att länge var frågan om liv i universum ett ämne för science fiction-litteraturen. Idag lutar även många forskare åt att vi inte är ensamma, det kanske rentav kryllar av liv ute bland stjärnorna.

Omfattande projekt och stora summor pengar har spenderats i försöken att få korn på intelligenta rymdvarelser. Idag pågår en intensiv jakt efter så kallade exoplaneter, planeter som har förutsättningar för att liv ska kunna uppstå. Så, vad skulle det betyda om vi fick klara bevis för att vi inte är ensamma?

Programledare och producent är Peter Sandberg.

MFF och vi på samma planhalva

För en tid sedan var ASTB-TBO genom vår astropedagog Peter Hemborg på Oxievångsskolans Öppet hus, i Oxie.

– I entrén stod skolans samarbetspartners, bl a MFF och ASTB-TBO. Och nu förstår jag hur våra organisationer hänger ihop, berättar Peter.

Som lämnar följande bildbevis:

20170523_185534

20170523_185601

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.