1 mars: OpenSpace – Visualizing the Universe Skriv ut E-postadress
2018-02-12 11:49

Visualiseringscenter 22B

 

 

ASTRONOMISKA SÄLLSKAPET TYCHO BRAHE

 

inbjuder medlemmar och alla andra intresserade till månadsmöte 1 mars kl 19.00. Fritt inträde.

 

Visualiseringscenter C i Norrköping är ledande både i att visa världen på nya sätt och på att skapa världar som ännu inte finns. Vi har bjudit in Anders Ynnerman, centrets chef och professor i vetenskaplig visualisering. Anders Ynnerman kommer att visa och demonstrera det NASA-sponsrade OpenSpace, nästa generations verktyg för att skapa interaktiva miljöer i domteatrar och planetarier. OpenSpace är också ett verktyg för rymd- och astronomiforskning liksom för forskning genom teknisk visualisering.  Vi får bl a se simuleringar från rymdfärder inom planetsystemet och hur visualisering används för att studera högupplösta planetytor.

 

 

Preliminärt program:

 

  • Föreningsnytt

 

  • Revolution inom rymdfarten - Elon Musk skickar en Teslabil till asteroidbältet. Tomas Diez rapporterar från den epokgörande uppskjutningen av Falcon Heavy 

 

  • Video: Besök i Stora Magellanska Molnet. Peter Linde visar, baserade på egna observationer, hur det ser ut när man zoomar in i LMC - 10 000 gånger.

 

  • Kaffepaus 

 

  • Kvällens huvudföredrag av professor Anders Ynnerman: OpenSpace – Visualizing the Universe

 

Plats: Hörsalen, Tekniska museet, Malmö. Teknikens och Sjöfartens hus, Malmöhusvägen (Malmö busslinjer 3 och 7, "Tekniska museet"). Ingång på husets västra kortsida, skyltad  SKÅNSKA INGENJÖRS­KLUBBEN.

 

Ett komplett och definitivt program kommer inom kort .