kallelse-logo2016

Möte torsdag 1 november kl 19.00

 

Mars – Nedslagskratrar, geologi och NASA

ASTRONOMISKA SÄLLSKAPET TYCHO BRAHE inbjuder medlemmar och alla andra intresserade till månadsmöte nr 437. Fritt inträde.

Aldrig har väl planeten Mars varit så i ropet som just nu. Vi har bjudit in Sanna Alwmark från Geo­­logiska institutionen i Lund för att berätta om Mars.

Hennes nuvarande forskningsprojekt är i samarbete med Niels Bohrinstitutets Marsgrupp som just nu arbetar för fullt med att bygga delar till den nya Marsbilen som ska skickas iväg 2020. 

Sanna Alwmark kommer att berätta mer om detta, samt om Mars ur en (nedslags)geo­logs perspektiv. Till exempel om frågor som: Är planeten geologiskt död eller levande? Varför är det en god idé att landa den kommande Marsbilen i en nedslagskrater?

Tid: Torsdag 1 november kl 19.00

Plats: Hörsalen, Tekniska museet, Malmö. Teknikens och Sjöfartens hus, Malmöhusvägen (Malmö busslinjer 3 och 7, "Tekniska museet"). Ingång på husets västra kortsida, skyltad  SKÅNSKA INGENJÖRS­KLUBBEN.


PROGRAM


1. Kvällens huvudföredrag: Mars – Nedslags­kratrar, geologi och NASAs kommande 2020-uppdrag, Sanna Alwmark från Geo­­logiska institutionen i Lund

        Paus med kaffe, te, läsk och tilltugg

2. Föreningsnytt.

3. BepiColombo 1: Vad handlar det om? Vi tittar på ESA:s informationsvideos.
4. BepiColombo 2: Skypeintervju med professor Stas Barabash, Institutet för rymdfysik i Kiruna, som är ansvarig för två av de experiment som med­följer satelliten.
5. Astronomiska nyheter i kortformat. Hampus Nilsson rapporterar det senaste.

6. Månen på Louisana. Eva Dagnegård har varit på konstutställningen i Danmark

 Sprid gärna informationen om mötet genom att skriva ut den bifogade  PDF-versionen av kallelsen och sätt upp på lämpliga platser . Ni som har Facebook, länka gärna till vår hemsida.

 

 Läs mer om oss  på www.astb.se  -  www.tbobs.se - CassiopeiabloggenFacebook

 

 

 

drig har väl planeten Mars varit så i ropet som just nu. Vi har bjudit in Sanna Alwmark från Geo­­logiska institutionen i Lund för att berätta om Mars.