Hoppa till innehåll

Nr 98 2022

  • av

Månen körde över Mars

Igår morse (8.12) inträffade den spektakulära ockultationen månen-Mars. 06.54 dokumenterade Bengt Rönde slutfasen när Mars trädde fram igen:

– Bilden tagen ur en video, därför ser månen lite konstig ut. Filmat med min Nikon P1000 med 125x zoom.

Vi kan även se Mars isiga poler.

Om Tora Greves heroiska insatser att filma fenomenet berättar hon här:

Katastrofen i Lund

… är nu allmänt känd. I Sverige! Vi har ju skrivit om det här på W-bloggen länge, ett och annat gammaldags printmedium har påpekat vad som varit på gång men det största lundamediet har tassat runt och inte vågat nämna sakerna vid deras rätta namn, trots att de varit internationellt kända. I ställer har alla naturvetenskapliga institutioner känt sig utpekade.

Även Universitetsläraren, tidskriften, har nu skrivit om saken och text-tv har påpassligft hängt på:

Rektorsämbetet visste efter Anders Nyholms inlaga redan för mer än tio år sedan om skandalen med det trakasserande och maktmissbrukande professorsparet men gjorde ingenting. Tvärtom la ämbetet locket på, W-bloggen försökte få tag i utredningsmaterialet men förgäves. Detta på tal om akademiens “öppenhet” och “sanningssökande”. Quatsch!, som tysken säger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.