Hoppa till innehåll

Nr 42 2023

  • av

Praoeleven Julius:

GE OSS MER ASTRONOMI I SKOLAN!

Julius Petersson, vår praoelev på Tycho Brahe-observatoriet denna vecka (handledare Peter Hemborg), reagerar som alla våra praoelever genom åren: Vi vill ha mer astronomi på “schemat”!

Så här skriver Julius:

“Jag tycker att det borde undervisas mer astronomi i skolan. I den nuvarande läroplanen för årskurs 7-9 finns det endast en punkt som berör studiet av astronomi. Det är på tiden att detta ändrar sig så att eleverna kan få en bredare och djupare förståelse för ämnet astronomi och dess fenomen. Genom att inkludera mer astronomi i läroplanen kan Skolverket inspirera en ny generation av unga forskare till att utforska rymden och alla dess underverk. 

Med en ökad undervisning av astronomi kan Skolverket väcka intresse för vetenskap och forskning hos eleverna. Studier av astronomi kan även stimulera elevernas nyfikenhet och fantasi och visa de spännande möjligheterna som finns i vetenskap.

Mvh

Julius Petersson

Praoelev på Tycho Brahe-observatoriet”

Julius i rätta elementet – vid vårt nya fina teleskop på TBO. Foto: Peter Hemborg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.