LMK På höstens andra månadsmöte ligger fokus på observationell astronomi. Vi kommer bl a att få se några spännande amatör­astrobilder. Men huvudnumret denna gång är ingen föreläsare - utan det nya 60 cm teleskopet som just installerats på observatoriet i Lund. Hampus Nilsson ger bakgrunden och sedan blir det en förhandsvisning för sällskapet.

Plats: Lundmarksalen, Astronomihuset, Lund. Tid: 3 okt, kl 19.00. 

IMG 4029sm

Hela fyra dagar medverkade sällskapet på Limhamns hamnfest. På den närliggande scenen uppträdde sambamusiker och dansare som vi bjöd in att titta på solen genom våra teleskop.

Vädret var varmt och huvudsakligen soligt - men solen själv var väldigt lugn. Det hindrade dock inte att många fick se solen i närbild för första gången.

Klicka på undermenyerna för detaljerad information.

IMG 3837smDen 19 juni arrangerade vi en astronomisk quiz på puben Sir Toby i Malmö, som välvilligt hade ställt halva sin lokal till förfogande. Både nya och gamla medlemmar dök upp. Ulf R Johansson och Peter Linde höll i frågandet och pannor lades ofta i djupa veck som resultat. Kvällen blev uppskattad i den informella och avslappade miljön.