Tycho Brahe-observatoriet har ett av Sveriges förnämligaste bibliotek av astronomisk litteratur, ett tusental, huvudsakligen populärvetenskapliga, böcker. De kan läsas vid besök på observatoriet men kan också lånas hem av medlemmar.

Vi har numera ett digitalt system för att förenkla tillgång till biblioteket. Det innebär att att man via nätet kan se vilka böcker som finns tillgängliga. För att låna böcker är det för närvarande enklast att komma till observatoriet en kväll när vi har öppet (t ex måndagsvisningar, klubbkvällar, etc). Eller att först ta kontakt med någon av våra TBO-aktiva.  

För att se vilka böcker vi har klickar man fram till vårt digitala arkiv.

2014-120-06-ph1sm

Lördagen den 6 dec var det dags för invigning av sällskapets nya bibliotek på Tycho Brahe-observatoriet. Böckerna var katalogiserade, både på hyllorna och i datorn. I närvaro av Dahnmarks närmaste släktingar och ett trettiotal andra intresserade blev det ett trevligt arrangemang, där också självaste Tycho spelade en stor roll.

 

LÄS MER PÅ WWW.TBOBS.SE!

 

 

IMG 9169smSällskapet har förvärvat en unik boksamling med över 800 titlar inom astronomi. Det mesta utgörs av engelsk populär-astronomi av högsta kvalitet.
En annons i SDS var utgångspunkten och visade sig leda till ett dödsbo med ett enastående bibliotek på närmare 10 000 böcker. Genom vänligt tillmötesgående från arvingarna har vi kunnat överta den astronomiska delen på mycket förmånliga villkor.

ulfr blogg

Cassiopeiabloggen finns här tillgänglig i sin helhet i form av E-böcker. Tanken med en E-bok är i första hand att den ska läsas på ett portabelt medium som en surfplatta eller en smartphone men den kan naturligtvis även läsas på en vanlig dator. I en E-bok återges naturligtvis all text och alla bilder, men också alla länkar, nog så viktigt för Cassiopeiabloggen.  En E-bok läses med ett program avsett för ändamålet - en E-boksläsare.