IMG 8601 

Veckan som gick gav ett gott prov på sällskapets mångsidiga verksamheter . På måndagen hälsade vi allmänheten välkommen till skådespelet när Merkurius passerade framför solen. På onsdagen var det amatörastronomikväll då våra amatörastronomer diskuterade Stellarium. Och på torsdagen var det andra medlemmar som lockades till ett unikt besök på Tycho Brahe födelseplats, Knutstorps borg.

 

Andreas Svenning höll som vanligt i trådarna på amatörastronomikvällen. Denna gång genomgicks det mycket trevliga datorprogrammet "Stellarium", med vars hjälp vem som helst kan lära sig stjärnhimlen. Andreas gav en rad tips på finesser i programmet som många inte känner till.

 

Historiska klubbens utflykt till Knutstorps borg under Ulf R Johanssons ledning hade lockat inte mindre än 22 medlemmar. Borgen har varit i släkten Wachtmeisters ägo seda n 1700-talet och den nuvarande ägaren Henrik Wachtmeister var själv vår mycket trevliga och kunniga guide. Det blev en spännande genomlysning av både borgens ut- och insida samt dess historia. 

 

Några bilder från begivenheterna:

 

 

{imageshow sl=73 sc=12 /}