tjej

Måndag den 9:e april kl 17.30 bjuder Astronomiska Sällskapet Tycho Brahe (ASTB) in till "Ladies Night" på Malmö Live (konferensdelen). Vi hoppas att kvällen blir startskottet för bildandet av en tjejgrupp inom ASTB. Vi uppmuntrar alla intresserade tjejer att delta, oavsett ålder eller bakgrund. "Ladies Night" är kostnadsfritt och kräver inga förkunskaper.

 

Inom professionell astronomi finns många framstående kvinnor. När vi blickar tillbaka i historien ser vi en lång rad med viktiga upptäckter som har gjorts av kvinnliga astronomer som t.ex. Cecilia Payne och Vera Rubin. Kvinnor med intresse av astronomi kanske har hindrats av fördomar och överlag en miljö som historiskt är mansdom inerad. Men kvinnliga amatörastronomer och professionella astronomer finns. Inom sällskapet vill vi nu aktivt medverka till att rätta till obalansen!

LadiesNight-2Anmälan (för planering av platser och mat) sker via email senast torsdag den 5:e april till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vi uppmuntrar till och är tacksamma för all hjälp att sprida och dela information om arrangemanget, t ex med hjälp av bifogade affisch.

Varmt välkomna!

Program:

 

17.30-17.45      Välkommen och presentation av ASTB

17.45-18.00      Tjejgrupp inom ASTB

18.00-18.30      "Kvinnor inom astronomin" Katja Lindblom, föreståndare av Slottsskogens Observatorium i Göteborg

18.30-19.00      Wrap & Mingel (ASTB bjuder)

19.00-19.30      Asli Pehlivan Rhodin och Madeleine Burheim från astronomiska institutionen i Lund berättar om sin forskning.

19.30-20.00      Gabriella Stenberg Wieser, via Skype: "Rymdforskare är väl inget riktigt jobb?"

20.00 ->            Mingel i baren, ställ frågor och bli medlem!