IMG 1575sm

På årets Malmöfestival var sällskapet son vanligt mycket involverat. Föreningarnas dag den 20 aug regnade visserligen bort men under följande vecka hade Peter Hemborg med duktiga medhjälpare stor show på barnfestivalen. Det blev rymdprat, planetarietillverkning och solobservationer. Massor av barnfamiljer var intresserade och även solen medverkade ganska bra...

 

På söndagen var det föreningarnas dag på Gustav Adolfs torg med ett sjuttiotal föreningar representerade.

 

Vädret blev dock allt sämre med tilltagande regn på eftemiddagen. Kl 14 blev det nödvändigt att packa ihop, som sista förening (se bildbevis nedan!)

 

 

regn

 

Tisdagen och onsdagen var det däremot mycket bättre väder. På festivalens barnområde fanns vårt tält och på Hjärtscenen i närheten hade Peter Hemborg rymdshow inför en entusiastisk skara barn. Lika kul var tillverkningen av miniplanetarier i tältet. Med lite hjälp från Peter (och föräldrar) spikade barnen hål i konservburkar så att de formade stjärnbilder.

 

Som vanligt hade vi solteleskopen på plats och köerna var stundtals långa för att få en glimt av solfläckar och protuberanser. Nedan lite bilder från arrangemanget.

 

{imageshow sl=53 sc=12 /}