Under pågående astronomimöte på Ven kom ju Fuglesang äntligen iväg upp på sina andra rymdfärd. En av deltagarna, Mikael Skafar, tog denna fantastiska bild där Tycho själv kan se Discovery komma upp över horisonten och förundras över teknikens utveckling... 
Så här berättar Mikael om sin bild:

Bilden planerade jag under dagen och kvällen då det blivit mörkt. Jag kollade upp i Starry Night var ISS 0ch Discovery skulle komma, tog ut vädersträcket med kompass och riktade in kamera och stativ mot förmodad vinkel. Jag ville ju ha med siluetten på Tycho, och Discovery. Vid provtagningar då det blivit mörkt ställde jag skärpan och såg samtidigt att Tycho endast blev upplyst i "ansiktet" av en fruktansvärt ljusförorenande lampa som finns där på Tychos observationsplats (verkligen ett helgerån i sig!) Workshopstälten skymde ljuset från axlarna och nedåt.

Kontrasten blev så stor att vi var tvungna att lätta upp kroppen med ljuset från en mobiltelefon. Så samtidigt som vi vinkade till Christer Fuglesang så stod Christer Kjellern (AstroSweden) och vinkade (tillbaka) och med telefonen med ljuset riktat mot statyn!

Klicka på bilden för högre upplösning!
Foto: Mikael Skafar Astrosweden http://astrosweden.se