litenastb

 NYHETSBREV 47       29 juni 2017

Hej!

Nu går vi mot mörka tider igen... :) Nåväl, vi får väl hoppas att sommaren hinner visa upp sig ordentligt innan hösten börjar. Under juni har vi hittills haft arrangemang både i Lund och i Oxie, Naturnatten respektive Oxiedagen. Just nu, 29 juni - 1 juli,  medverkar vår astropedagog Peter Hemborg och Olle Frykstam på Kunskapskalaset på Tekniska museet i Malmö, där de stillar barnens nyfikenhet.

 

International Asteroid Day

Juni månads sista arrangemang är vår stora satsning på medverkan i International Asteroid Day. Den går av stapeln imorgon, fredagen den 30 juni, med början kl 17 på Scandic Hotel vid Triangeln i Malmö. Tag chansen att vara med om detta unika evenemang! All information finns här.

 

ASTB:s samarbete med Malmös skolor

Den 13 juni mottog Tomas Diez och undertecknad stiftelsen Sten K Johnsons stipendium vid en högtidlig ceremoni i Ekonomihuset i Lund. Beloppet var på 65000 SEK och skall användas till att utveckla färdiga utbildningspaket avsedda för högstadiet. Vårt observatoriums möjligheter ska förstås utnyttjas i denna verksamhet. Ca 10 procent av ansökningarna hade tilldelats medel och av dessa ca 60 var det 12 stycken som fick för andra gången, däribland ASTB...

I ett annat projekt samverkar vi med Malmö högskola i syfte att stärka lärarnas astronomikunskaper. Vi har definierat en en kurs med titeln "Vårt nya universum", där tonvikten ligger på de senaste upptäckterna och insikterna om universum. Kursen, som går i Malmö högskolas regi, är avsedd som vidareutbildning för lärare i i åk 4-9.

På lite närmare håll arbetar vår ungdomsledare, Olle Frykstam, med sina kontakter på bl a Oxievångsskolan. När skolan kommer igång under hösten kommer han att vara där och informera om vår nya ungdomsverksamhet.

 

Hej så länge, vi räknar med att det kommer fler aktiviteter under sommaren så titta in på våra hemsidor med jämna mellanrum!
 

Hälsningar

Peter, ordf

IMG 0289B