litenastb

 

NYHETSBREV 107  20 maj 2024

2 juni: Studieutflykt till Onsala rymdobservatorium

Som tidigare meddelats går studieutflykten i år den 2 juni  till Onsala rymdobservatorium. Det blir som vanligt en heldagstur med buss och på vägen upp hämtar vi upp våra vänner i Hallands Astronomiska Sällskap. Onsala är ett radio­astronomiskt observatorium i världsklass och man har dessutom nyligen invigt ett särskilt besökscentrum.

Vi kommer att få en särskild guidad visning mellan kl 13-15.

Vi hoppas framför allt att våra nya medlemmar tar chansen till en trevlig och intressant dag med stora möjligheter för alla till att lära känna varandra. Samt förstås att träffa likasinnade från HAS. Traditionellt brukar vädret alltid vara bra på våra resor...
 
Det går alldeles utmärkt att ta med någon anhörig – kanske någon blivande medlem?
 
Den preliminära tidplanen ser ut så här: 
 
  • Bussen startar i Malmö vid Operahuset, Östra Rönneholmsvägen 20 (parkering vid Pildammsvägen) kl 8:00
  • Stannar i Lund vid Astronomihuset Sölvegatan 25 (parkering bakom huset, Tornavägen) kl 8:30
 
Därefter hämtar vi på vägen upp medlemmar från HAS i Halmstad och i Varberg. Beräknad ankomst till Gottskär/Onsala är 11:30. I Gottskär finns det goda möjligheter att äta lunch. Resan tillbaka påbörjas senast kl 16:00, tillbaka i Lund ca kl 19.00, respektive i Malmö ca 19:30.
 

Hur anmäler man sig? 

Skicka din anmälan till resan så fort som möjligt till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Ange namn och antal personer. Uppge gärna om du stiger på i Lund eller i Malmö. Det går alldeles utmärkt att ta med någon anhörig – kanske någon blivande medlem? Skicka eventuella frågor till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

 

Vad kostar det? Och hur betalar man?

Deltagaravgiften är bara 400 kr per person. Barn upp till 15 år kostar 200 kr.  Avgiften – som subventioneras av föreningen –  inkluderar resan med buss och inträde på besökscentret. Anmälan blir bindande när avgiften är inbetald antingen via Swish 123 148 23 30 eller till plusgiro 3 97 50-5. Senast 26 maj behöver vi ha fått din deltagaravgift, men ju tidigare desto bättre, för att säkra att det finns plats. Alla som betalat deltagaravgiften kommer att få en bekräftelse från oss.

 
När det gäller skaffning föreslår vi gemensam lunch på någon lämplig cafeteria/restaurant i Gottskär. Naturligtvis kan man också välja medhavd matsäck.
 
 

Hälsningar,

Peter, er ordförande           

Email built with AcyMailing