tychopub2

Sällskapet startar nu ett nytt initiativ som vi kallar för "Pub Brahe". Vi vill vända oss till fler av våra medlemmar och ge både gamla och nya chansen att träffa varandra under lättsamma former. Träffarna kommer att hållas i våra nya lokaler på Tycho Brahe-observatoriet. Första tillfället blir onsdagen  den 5 september.

 

Träffarna riktar sig till nuvarande och blivande medlemmar. De blir en utmärkt möjlighet för nytillkomna att i en avslappnad miljö lära känna varandra och andra. Tanken är att det ska finnas tillfälle till informella diskussioner om spännande ting av olika slag. Något spikat program kommer normalt inte att finnas, fast ibland kanske vi föreslår ett tema med något kort anförande för att sätta igång en diskussion. Här finns utrymme för mycket - de närvarande får gärna också bli medverkande.

 

Nu på onsdagen den 5 sept kl 19 öppnar vi med en astronomiquiz. Vi använder modellen som är populär på en del pubar, som består i att man tävlar lagvis. 3-5 personer per lag är lagom. Varje lag hittar på sitt eget slagkraftiga namn och tävlar sedan under hösten under detta namn mot de andra lagen. Ett tjugotal frågor presenteras av en oväldig frågeledare och domare.  Ju fler lag desto trevligare. Viktigt: Man behöver inte vara expert för att vara med, alla är välkomna och kan bidra på något sätt!

 

Som namnet "Pub Brahe" antyder kommer viss enklare förtäring att finnas tillgänglig till självkostnadspris. Vårt bibliotek innehåller en del spännande material att låna, annat kan kanske köpas på loppis! Naturligtvis blir det möjligt att titta på stjärnhimlen med eller utan hjälpmedel, om vädret skulle råka tillåta det.

 

Hjälp oss att få igång detta genom att komma med! Det blir vad vi själva gör det till! Vi siktar tills vidare på att hålla öppet varannan onsdag de närmaste månaderna.