kallelse-logo2016

Möte torsdag 1 mars kl 19.00

 

OpenSpace – Visualizing the Universe

ASTRONOMISKA SÄLLSKAPET TYCHO BRAHE inbjuder medlemmar
och alla andra intresserade till månadsmöte nr 432. Fritt inträde.

Visualiseringscenter C i Norrköping är ledande både i att visa världen på nya sätt och på att skapa världar som ännu inte finns. Vi har bjudit in Anders Ynnerman, centrets chef och professor i vetenskaplig visualisering.

Anders Ynnerman kommer att visa och demonstrera det NASA-sponsrade OpenSpace, nästa generations verktyg för att skapa interaktiva miljöer i domteatrar och planetarier. OpenSpace är också ett verktyg för rymd- och astronomiforskning liksom för forskning genom teknisk visualisering. Vi får bl a se simuleringar från rymdfärder inom planetsystemet och hur visualisering används för att studera högupplösta planetytor.

Tid: Torsdag 1 mars kl 19.00

Plats: Hörsalen, Tekniska museet, Malmö. Teknikens och Sjöfartens hus, Malmöhusvägen (Malmö busslinjer 3 och 7, "Tekniska museet"). Ingång på husets västra kortsida, skyltad  SKÅNSKA INGENJÖRS­KLUBBEN.


PROGRAM


1.  Föreningsnytt .

2.  Revolution inom rymdfarten.  Elon Musk skickar en Teslabil till asteroid-bältet. Tomas Diez rapporterar från den epokgörande uppskjutningen av Falcon Heavy.

3.  Kortvideo: Besök i Stora Magellanska Molnet. Peter Linde visar, baserat på egna observationer, hur det ser ut när man zoomar in i LMC  − 10 000 gånger.

       Paus med kaffe, te, läsk och tilltugg 

4. Kvällens huvudföredrag av professor Anders Ynnerman: ”OpenSpace – Visualizing the Universe"

Ni som har Facebook, länka gärna till vår hemsida.

 

 Läs mer om oss  på www.astb.se  -  www.tbobs.se - CassiopeiabloggenFacebook