Sällskapets sammanträde på Lunds stadsbibliotek den 28 oktober blev en lyckad blandning av astronomi och kultur. Vi fick njuta av nykomponerad astronomimusik, höra om tidsresor på 1800-talet, beskåda världar som ännu ej besökts samt avslutningsvis se delar av den unika Aniarabaletten.

 
Kvällen inleddes med att Frans Hagerman med kollegor bjöd på sin nyskrivna kammarmusik med inspiration från "Soluppgång på Mars" samt från meteorsvärmen "Perseiderna".

Därefter berättade Bertil Falk om sina pågående efterforskningar inom svensk 1800-tals science fiction. Bl a visade sig både August Blanche och Zackarius Topelius ha gjort nerslag inom området.

Efter paus fick vi höra om Space Art av Fahad Suhleria, som berättade om bakgrund, inspirationskällor och teknik. Kvällen till ära hade sällskapet gjorta två stora reproduktioner av scenarier gjorda av Fahad.

Den lyckade kvällen avslutades med att Rolf Hepp berättade om hur den unika Aniarabaletten kom till varefter ett filmat avsnitt ur baletten visades.