IMG 1977sm 

Visualiseringscenter C i Norrköping är ledande både i att visa världen på nya sätt och på att skap a världar som ännu inte finns. Vi bjöd in Anders Ynnerman, professor i vetenskaplig visualisering och centrets chef. Han berättade om det NASA-sponsrade "OpenSpace" som skapar nästa generations miljöer i domteatrar och planetarier. &nbsp ;Vi fick också se en unik videofilm och en rapport från den succéartade rymduppskjutningen.  

Föreningsnyheterna innehöll denna gång bl a rapport om ett pågående gymnasiearbete på observatoriet och information om vår planerade tjejträff den 9 april. Tomas Diez gav en rapport från den epokgörande uppskjutningen av Falcon Heavy, som med ett gigantiskt PR-trick skickade ut en Teslabil i bana runt solen.

Peter Linde hade satt ihop en video, baserad på egna observationer gjorda med Hubble- och ESO-teleskopen, som visade en inzoomning mot Stora Magellanska Molnet - 10 000 gånger.

IMG 1980smEfter sedvanlig och uppskattad kaffepaus vidtog Anders Ynnermans huvudföredrag. Visualiseringscenter C tillhör de världsledande inom sitt område och har bl a ett ingående samarbete med NASA. Anders gav oss flera spännande demonstrationer, bland dem en visualisering om det gick till när New Horizons passerade Pluto. Tillsammans med medhjälpande kollegor både på plats och vid Goddard Spaceflight Center fick vi hisnande resor både till universums utkanter och ner till Marsytan.   

 

 

 

Några bilder från kvällen: