litenastb

 NYHETSBREV 10            DATUM 27 maj 2013

Hej igen!

Vårsäsongen börjar gå mot sitt slut och den ljusa tiden tar över ett tag. Trevligt på många sätt, fast svårt för stjärntittare. Sällskapets aktiviteter fortsätter dock i olika former under sommaren.

Pub Brahe flyttar ut: Onsdagen 29 maj kl 18.30

Vi träffas på "Hamnmästaren", den nya ölträdgården vid Citytunnelns uppgång vid Malmö centralstation kl. 18:30 och umgås i ca 2 timmar. En trevlig uteservering med utsikt mot kanalen och havet eller en lokal i hamnmästarens bo vid dåligt väder. För mer info se här.

 

Konstvernissage: Lördagen den 1 juni kl 14-16

Under sommaren arrangeras över hela Malmö ett antal konstmanifestationer arrangerade under samlingsnamnet Freakshow en del av projektet Formalin. Två konstinstallationer kommer att finnas på TBO, dels ett stort vindspel, dels en rymdraket monterad på vårt betongfundament. Både gjorda av konstnären Sergio Gio. Utställningen pågår till den 25 augusti. Den 1 juni, på lördag, är det vernissage för alla konstverken och på TBO håller vi öppet för allmänheten och medlemmar. Välkomna dit! Mer info kommer på hemsidan.

 

Vårutflykt till Köpenhamn: Lördagen den 15 juni.

Tag chansen att följa med på vår vårutflykt till Köpenhamn! Spännande besök på gamla observatoriet inne i stan följt av besök på Kroppedals museum med Ole Römerutställning. Dessemellan medhavd lunch i Botanisk have. Resan görs tillsammans med Hallands astronomiska sällskap så det finns tillfälle att träffa gamla vänner och få nya! Antalet platser är begränsat, men i skrivande stund finns det fortfarande möjloighet att komma med. Först till kvarn... All info finns här.

Vi kommer också att ha öppet för solvisningar några lördagar under sommaren, men återkommer med mer information om det.

Många hälsningar,

Peter, er ordf.