litenastb

NYHETSBREV 60     20 december 2018

Hej,

Nu lackar ju året mot sitt oåterkalleliga slut. Ett nytt aktivt år väntar runt hörnet. Boka in följande datum för våra månadsmöten:

31 januari
28 februari
28 mars - årsmöte
25 april

Kom ihåg att vi nu har slutat med pappersutskicken - så meddela din epost till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. om du inte redan gjort det.

 

Föreningen MARS återstartad

En del av våra äldre medlemmar minns säkert Malmö Astronomi & RymdfartsSällskap (MARS) från sina yngre år. Föreningen startades 1962 av en grupp ungdomar ledd av Ulf R Johansson. Den betydde mycket för några av oss och glädjande nog ser vi numera flera från den tiden på ASTB:s  möten. 

Strax efter sekelskiftet somnade dock MARS in. Men den 8 december blåstes det liv i den igen, nu i ett nära samarbete med Astronomisk Ungdom, en nationell organisation för ungdomar 0-25 gamla.  Läs här om hur det gick till!

 

Medlemsavgiften ...

Med nytt år följer förstås ny medlemsavgift. Men goda nyheter. På årets sista månadsmöte beslöts om oförändrade medlemsavgifter! Vilket innebär:

Personligt medlemskap:    350 kr
Familjemedlemskap:         450 kr
Ungdom/studerande:        150 kr
Budgetmedlemskap:         120 Kr

Om alla fantastiska medlemsförmåner som man då får åtnjuta kan ni läsa här

Inbetalning till pg 3 97 50-5 eller Swish 123 148 23 30. Om du inte använder formuläret på hemsidan behöver du också maila namn, adress, epost, och födelseår till kassören, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Julfesten

Årets sista (?) aktivitet avhölls den 19 dec, nämligen en julfest ute på TBO, förnämligt arrangerad av Anders Nilsson och Frank Schaffrin.  Det blev en trevlig avslutning på året vilket ju framgår av nedans tående bild.

 

 

 

Och julklappstipset då!?

Jo, det är ju naturligtvis att skänka bort ett medlemskap till någon behövande. Intellektuell bredd och djup samt trevlig samvaro utlovas...

 

GOD JUL PÅ ER!

Peter, er ordf