litenastb

NYHETSBREV 64    15 juli 2019

Hej,

Hoppas att ni har en skön sommar. Här kommer lite mer info om vårt speciella månlandningsarrangemang den 20 juli.

 

20 juli: 50-årsjubileum av månlandningen!

Säkerligen har en hel del av ASTB:s medlemmar egna minnen av den historiska månlandningen. En fantastisk upplevelse. Med anledning av detta har vi ett spännande samarbete med Folkets Bio Panora i Malmö. På lördag den 20 juli börjar vi kl 14 i Panoras största biosalong och håller på till kl 20. Det blir föredrag med tillbakablickar och framåtblickar. Särskilda ljudupplevelser och avancerade simuleringar utlovas och ett särskilt barn- och ungdomsprogram.

Hela programmet finns på ASTB:s hemsida.

Kvällen avslutas med att Panora kl 20 förhandsvisar "Apollo 11" som annars har premiär till hösten. Inget inträde till ASTB:s program, biljetter till filmen säljs enligt nedan. 

Sveriges Radio har intervjuat undertecknad,  Leif Petersson och Ulf  R Johansson. Det handlar om en nostalgisk återblick på månlandningen och ska enligt uppgift sändas som ett inslag i P1 Morgon på onsdag.

 

Här några länkar:

- Månlandning 50 år!  Jubileumsdag med Panora och Astronomiska Sällskapet Tycho Brahe

- Apollo 11 - Förhandsvisning: Länk till filmens sida på Panora.se

- Apollo 11: Länk till biljettköp/bokning

 

Uppgradering av ASTB:s webbplats

Sällskapets egen webbplats www.astb.se har nu fått en rejäl uppfräschning. I första hand handlar det om en modern "motor" till sajten - bland annat med avsevärt förbättrad säkerhet. Innehållet och utseendet är en lätt förbättring av den tidigare versionen. Fler förbättringar är att vänta.

Vi ses på lördag!

Sommarhälsningar, 

Peter, er ordf