litenastb

NYHETSBREV 66    7 aug 2019

Hej,

Nu har sensommaren kommit, det innebär förstås att himlen så sakta börjar lämpa sig för nattliga observationer... 

Det har hittills varit en aktiv sommar för sällskapet, utflykt i juni, sedan ett par klubb- och pubkvällar. Så gjorde vi ett lyckat samarbete med Bio Panora i Malmö, där vi den 20 juli firade jubileet av månlandningen. Nu senast medverkade vi på Limhamsfestivalen. Men det kommer mera!

9-10 aug: Malmöfestivalen

Sällskapet medverkar som vanligt på barnavdelningen av Malmöfestivalen. Denna gång är vi där på fredag den 9 aug och lördag den 10 aug mellan kl 11-18. Det blir visning av solen och barnpyssel där det ges möjlighet att skapa fantastiska rymdfarkoster. Vår astropedagog Peter Hemborg håller i verksamheten , han ger dessutom ett föredrag för barnen. Mer detaljer finns på festivalens hemsida. Vill du hjälpa till vid arrangemanget blir Peter tacksam. Maila honom i så fall på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

11-12 aug: Perseiderna

En annan årlig tradition är att vi öppnar höstsäsongen på observatoriet med att visa meteorer för allmänheten. I år kommer visserligen månen att störa en del, men ljusare meteorer ses ändå. Så välkomna till obser vatoriet  på söndag och måndag kväll!. Här finns mer information. 

 

Till slut två bra saker till:

Den 23 augusti har filmen "Apollo 11" premiär över hela landet. Så också på Bio Panora. Jag kan verkligen rekommendera ett besök där, inte bara för att undertecknad håller en kort inledning...  Utan mer för att filmen är sevärd och att vi genom vårt nya samarbete med Panora får 20% rabatt på biljettpriset för våra medlemmar. Panora föreslår att vi identifierar oss vid biljettköp med ett litet kodord. De som är intresserade av detta kan höra av sig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Och: Höstens första månadsmöte blir den 29 augusti. Huvudföredraget hålls av vår egen Leif Petersson, som kommer oss ge oss en nostalgisk och oförglömlig berättelse om Apollo 11-färden. Platsen denna gång är ny, nämligen hörsalen på Malmö Stadsarkiv. Mer info kommer som vanligt i en kallelse.

 

Sommarhälsningar, 

Peter, er ordf