litenastb

 

NYHETSBREV 90  11 mars 2022

Hej, 

En bit in på det nya året verkar det vara dags för våren att sakteligen göra sitt intåg. Dagarna blir längre – men stjärnskådandet har ju ändå underlättats eftersom vädret för en gångs skull stabiliserats till det bättre. När pandemin äntligen kommit under kontroll – åtminstone i Sverige – är det tyvärr dags för en annan sorts katastrof: Krig i Europa. 

I sällskapet jobbar vi på, vi har redan haft två innehållsrika månadsmöten. På det första – hållet enbart via Zoom – fick vi höra professor Nils Ryde berätta om hur livets atomer skapats ute i kosmos. Till det andra – hållit i Lundmarksalen i Lund – hade vi bjudit in docent Henrik Lundstedt som förklarade de senaste rönen om hur solens korona hettas upp. Eftersom vi numera försöker arrangera månadsmötena som hybridmöten, dvs både fysiskt och via nätet, har vi möjligheten att spela in dem. Vill man alltså se dem i efterhand finns möjligheten att gå in på vår Youtubekanal. Direktlänkar till mötena:  27 jan24 feb 

 

Enkät

Vi vill prova ett nytt och modernare sätt att kommunicera med dig som medlem. Därför testar vi nu ett verktyg som heter SurveyMonkey, med vars hjälp man enkelt kan utforma enkäter. Vi har nu gjort en sådan i vilken vi gärna vill veta lite om dig, vad du tycker är bra i våra aktiviteter och ännu mer vad du tycker kan förbättras. Dessutom, viktigt: För att utveckla sällskapet behövs också fler som hjälper till på olika nivåer, så var inte rädd för att anmäla dig på något sätt.

Vi ber dig alltså ta några minuter för att fylla i vår enkät. Du kan vara anonym men har också möjligheten att frivilligt lämna namn  och epostadress. Vi ser fram emot dina svar! Du kan naturligtvis även kommunicera direkt med mig, på adressen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Du kommer till enkäten genom att klicka på denna länk:

https://sv.surveymonkey.com/r/TM5KLW9

 

31 mars: Årsmöte på Tycho Brahe-observatoriet

Nästa möte är extra viktigt, det är nämligen vårt årsmöte den 31 mars och kommer att hållas på Tycho Brahe-obseratoriet. Chans att få information om sällskapets drift och möjlighet att påverka det! Mer info och kallelse kommer. Men skriv in dagen i ditt kalendarium så du inte missar det!

 

Medlemsavgiften!

Du har väl inte glömt att betala in medlemsavgiften? På mötet i december beslöts att behålla de nuvarande avgifterna. Alla detaljer om detta finns på medlemsinfon. 

  

Hälsningar

Peter, er ordförande

 

Email built with AcyMailing