litenastb

 

NYHETSBREV 89  20 dec 2021

Hej, 

Dags att summera året och önska varandra God Jul. Om än pandemin påverkat oss även i år har vi å andra sidan lärt oss leva med att försöka genomföra våra månadsmöten både fysiskt och via nätet. Många av våra medlemmar uppskattar möjligheten att följa oss hemifrån, icke minst om de har långt till sammanträdena.

Året avslutades med att fira dels att vi haft vår astropedagog, Peter Hemborg, hos oss under tio år, dels att det var precis tio år sedan vi invigde vår fina föreläsningssal på observatoriet. 

Den 12 december bjöd Peter Hemborg in till öppet hus på Tycho Brahe-observatoriet. Ett 40-tal tidigare "rymdungar" anmälde och det blev en väldigt trevligt sammankomst. Höjdpunkten var att Christer Fuglesang dök upp via zoom för att prata med ungdomarna. En del av hans trevliga framträdande finns här på Youtube.

Samma kväll arrangerades en liten julfest för de äldre medlemmarna. Det blev en trevlig avslutning på verksamhetsåret. 

 

Medlemsavgiften för 2022 – också som julpresent!

Dags att betala in medlemsavgiften! På mötet i december beslöts att behålla de nuvarande avgifterna. Alla detaljer om detta finns på medlemsinfon. 

Passa på att ge bort ett medlemskap i julklapp! Om det behövs kan du efter inbetalning bifoga ett kort till mottagaren. Alla nya medlemmar får gratis boken "Allt mellan himmel och jord" av Johan Kärnfelt.

 

God Jul och Gott Nytt År!

Peter, er ordförande

 

Email built with AcyMailing