litenastb

 

 

 NYHETSBREV 1            2 sept 2012

Hej alla medlemmar!

 

Ni är ju vana vid att få kallelserna till våra sammanträden via epost. Nu går vi ett steg längre och utnyttjar epost-utskick i lite större skala. Detta är ett steg i våra ansträngningar att modernisera oss ytterligare när det gäller användandet av informationsteknologi. En grupp bestående av våra IT-experter Jorge de Sousa Pires, Jon Saalbach och Peter Larsson sysslar med detta och kommer inom kort att presentera flera nyheter avseende elektroniskt debattforum, avancerade kalendrar, mm. Meningen är att medlemmarna lättare skall kunna kommunicera med varandra och lättare hålla reda på våra aktiviteter.

 

Just nyhetsbrevet är ett medel att ge mera direkt information till er medlemmar om vad som pågår i sällskapet. Kanske inte alla alltid håller koll på våra hemsidor som dock även i fortsättningen kommer att vara den bästa källan för information om vad som pågår. Meningen är att nyhetsbreven skall hållas korta och utkomma vid behov.

 

Vi har en höst framför oss fylld av många aktiviteter. Det jag just nu vill puffa för är det nya initiativet Pub Brahe, som börjar på onsdag den 5 sept kl 19 på Tycho Brahe-observatoriet. Tanken är att alla medlemmar ska kunna träffas under avslappade former och kunna diskutera intressanta ämnen av olika slag. Vi rivstartar denna onsdag med en astroquiz som alla kan vara med i oavsett förkunskaper. På lördagen den 8 sept medverkar sällskapet på Sophies skördedag på Ven, sedan följer höstens  aktiviteter slag i slag. En liten lista hittar du här. Dessutom träffas teleskopgruppen, solgruppen och sciencefictiongruppen ett flertal gånger.

 

Detta utskick är det första försöket med ett nyhetsbrev via epost. Om ni ser något tekniskt problem så hör gärna av er. Det är ju bra om eventuella spam-filter inte blockerar brevet. Meddela oss även om din epostadress behöver uppdateras.

 

Vi ses!

 

Hälsningar från er ordförande,

 

Peter