litenastb

 NYHETSBREV 8            18 mars 2013

Hej igen, ASTB:are!

 

I skrivande stund är ett oväder på väg in mot Skåne och det betyder att vi skjuter upp tisdagens Pub Brahe på TBO. Återkommer med nytt datum.


Årsmöte

På torsdag 21 mars är det sällskapets årsmöte, vilket också hålls ute på TBO. Vi räknar då med att framkomligheten dit är säkrad. Information om mötet, inklusive verksamhetsberättelsen, finns på ASTB:s hemsida. Vi får en uppdatering av Bengt Rosengen om marslandaren Curiosity varefter Leif Petersson ger oss unik föreställning på temat Musikaliska avtryck från Astronomin, Rymdfarten och Science Fiction-filmernas värld under ett sekel. Missa inte det!

Rymdkonst i påsk

Även under årets påskhelg kommer vi att arrangera en konstutställning ute på observatoriet. I år blir det sällskapets medlem Fahad Sulehria som ställer ut. Fahad är en skicklig space art konstnär vars alster man kan ta en tjuvtitt på på hans webbplats novacelestia.com. Vernissagen är skärtorsdagen 28 mars kl 18.00-20.00. Missa den inte! Mer info finns här.

Vårutflykten går till Danmark

Lördagen den 15 juni är det dags för årets vårutflykt som går till Kroppedal Museum, en bit utanför Köpenhamn. Vi får där en specialvisning om den världsberömde danske astronomen Ole Römer. Mer info kommer men boka redan nu in dagen!

Komet Pan-STARRS

Kometen är inte lätt att hitta men omöjligt är det inte. En kikare böhövs dock. Detaljerad information finns på TBO:s hemsida. När kometen avlägsnat sig lite mer från solen bör den bli ett praktfullt objekt att titta på genom TBO:s teleskop, så passa på och kom ut dit och titta! Vi kommer också då att bjuda in allmänheten.

Diskussionsforumet

Fler och fler tittar in på vårt forum. Har du problem, fråga gärna Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


Till sist

Glöm inte att med jämna mellanrum titta in på www.tbobs.se och www.astb.se för mycket mer information om våra aktiviteter!

 

Hälsningar,

Peter, er ordf.