litenastb

 NYHETSBREV 13              24 sept 2013

Hej igen!

Astronomins Dag och Natt

Nu på lördag den 28 september är det dags igen för Astronomins Dag och Natt, en nationell satsning som på initiativ av Svenska Astronomiska Sällskapet genomfördes för första gången ifjor.

Liksom då så medverkar Tycho Brahe-observatoriet i år igen genom att hålla öppet hus för allmänheten mellan kl 15 och 23. Om vädret blir bra kommer vi att fokusera på att visa solen under dagtid och stjärnhimlen på nattid.

Flera teleskop kommer att finnas tillgängliga, inte minst vårt speciella solteleskop som med H-alfa filter gör det möjligt att se spännande detaljer på den för närvarande mycket aktiva solen. När mörket infallit blir det stjärnhopar, nebulosor och galaxer i de stora teleskopen.

I alla väder har vi inomhus dessutom ett spännande program med korta föredrag, både för vuxna och för barn. Se vår hemsida för alla detaljer.

Nytt för i år är att Karlskrona Astronomiförening (KAF) samtidigt kommer på besök. Ett tiotal medlemmar beräknas komma vid 15-tiden.  Ett trevligt tillfälle till att skapa nya kontakter.

Så till alla i sällskapet:

Tag chansen själva till ett spännande besök på observatoriet! Och sprid informationen till andra intresserade, vänner och bekanta. Sätt gärna upp den bifogade lilla affischen på väl synlig plats! Ni som har Facebooksidor, länka gärna till vårt arrangemang!

Och glöm förstås inte att komma till vårt möte redan nu på torsdag på Tekniska Muséet....

  

Många hälsningar,

Peter, er ordf.