litenastb

NYHETSBREV 69    16 dec 2019

Hej,

Året närmar sig sitt slut - mörkret dominerar ett tag till. Skulle till äventyrs molntäcket lätta så passa på och beundra vinterstjärnhimlen. Orion är ju en av de mest kända stjärnbilderna och öster om hittar man lätt den ljusaste stjärnan, Sirius.  Ännu ljusare är dock planeten Venus som gradvis kommer att dominera kvällshimlen i väster i början av januari.

Vi avslutade året med en riktig höjdpunkt. Professor Birger Schmitz berättade om sin sensationella upptäckt att en kollision i asteroidbältet för 470 miljoner år sedan innebar att livet på jorden tog en ny riktning.  

 

Medlemsavgiften för 2020 och julklappstips

Årets slut innebär ju början på ett nytt. Så det är dags att förnya medlemskapet. På det sista månadsmötet bestämdes att medlemsavgifterna förblir desamma som under 2019. Inbetalning sker antingen via plusgiro 3 97 50-5 eller via Swish 123 148 23 30. Uppdatera vid behov dina uppgifter, framför allt är det viktigt att vi har din korrekta epostadress. Som bekant sker ju numera all vår korrespondens med medlemmar elektroniskt.

All information om vad du får för din medlemsavgift hittar du här.  Och du, saknar du tips om julklapp till någon närstående eller vän? Varför inte skänka ett medlemskap!? Det rekommenderar jag varmt... Frågor? Kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

 

Programmet för våren 2020

logo rotateNotera följande dagar i din kalender, för då blir det nya månadsmöten:

30 jan, 27 feb, 26 mars och 23 april. På januarimötet kommer nydisputerade Anders Nyholm  att gästspela under titeln Hur många gånger kan en stjärna dö?​ Många av oss känner Anders sedan hans aktiva tid i sällskapet och vi är säkra på att det kommer bli mycket trevligt.

I mars är det som vanligt dags för årsmöte. Jag flaggar redan nu för att vi behöver fler aktiva i verksamheten för att kunna hålla den på samma höga nivå även i framtiden. Fundera på vad du själv kan hjälpa till med! I övrigt så återkommer vi i god tid med mer detaljer om mötena.

 

Julhälsningar, 

Peter, er ordf