litenastb

 

NYHETSBREV 92 23 juli 2022

Hej, 

Hoppas ni alla har en skön och avkopplande sommar. Våren avslutades för sällskapets del med två fina och efterlängtade utflykter, de har ju varit inställda i två år.  Den lite större gick till Brorfelde observatorium i Danmark, numera omgjord till ett vetenskapligt besökscentrum. Den andra gjordes av historiska klubben, som besökte några astronomihistoriskt intressanta platser i Helsingborg.

Rymdungarna med föräldrar avslutade vårens verksamhet på Vattenhallen Science Center i Lund. Man firade bl a med en 170 cm lång tårta föreställande Saturnus 5-raketen!

 

28-31 juli: Hamnfestivalen på Limhamn

Liksom vid tidigare år medverkar vi på  Hamnfestivalen på Limhamn, som nu kör igång igen. Festivalen arrangeras torsdag 28 juli till söndag 31 juli. De fyra dagarna kommer vara fyllda med massor av upplevelser, prova på aktiviteter, mat för alla smaker, musik, kultur, konst, historia, båtturer och mycket annat. Sällskapets kommer att vara på plats med våra solteleskop för att ge nya aha-upplevelser till allmänheten. 

Men: För att kunna genomföra aktiviteter av detta slag är det viktigt att medlemmar ställer upp och hjälper till. Inte minst ni som anmälde ert intresse via enkäten i våras har nu en chans att ställa upp! Det är mycket trevligt, både att träffa likasinnade och att försöka locka nya medlemmar.

Vi ska vara på plats mellan 12-19 tors-lör, 12-17 sön. Anders Nilsson håller i arrangemanget och han har skapat en doodle på vilken man kan anmäla vilka tider man kan hjälpa till. Klicka bara på 

och markera. Rimligt är att teckna sig för två-timmars pass under dagen. Stäm gärna av och kolla efterhand vilka tider andra har satt upp sig på, så att vi kan hjälpas åt under hela dagen. Man kan också mejla direkt till Anders på adressen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Tack för att ni hjälper oss synas på Hamnfesten! Så här trevligt såg det ut senaste gången.

 

27 juli: Klubbkväll på Tycho Brahe-observatoriet 

Observatoriet har sommaröppet nu på onsdag den 27 juli kl19:00. Passa på att bekanta dig med observatoriet, våra låneteleskop samt med vår bokutlåning. Och inte minst med andra likasinnade!

 

Du har väl inte glömt medlemsavgiften för 2022?

I så fall riskerar du att missa information ifrån oss.  Alla detaljer om medlemsavgifter finns på medlemsinfon. Till hösten får bara 2022 års medlemmar fortsatt information.  

Hälsningar

Peter, er ordförande

 

 
 

Email built with AcyMailing