litenastb

 

NYHETSBREV 93  8 aug 2022

Hej,

Hoppas alla haft en trevlig och vilsam sommar. Vi närmar oss ju nu den mörkare delen av året och det är dags att åter rikta uppmärksamheten mot natthimlen. Fast ännu skiner solen och den börjar bli intressantare att observera när den nu är på väg att öka sin aktivitet, vilken ju varierar i en elvaårscykel.  

Sällskapet genomförde fyra mycket lyckade dagar på Limhamns hamnfest 28-31 juli. Solen visade sig från sin bästa sida, ganska molnfritt och generöst med protuberanser att visa upp för den intresserade allmänheten. Och nu är det dags för nya aktiviteter.

 

Perseiderna 11-12 augusti 

Vår årliga visning av meteorsvärmen Perseiderna har blivit tradition. 11-12 augusti (dvs torsdag-fredag denna vecka) har vi öppet för allmänheten från kl 21 båda kvällarna. Självklart är detta ett tillfälle för medlemmar också att hälsa på på observatoriet. Vill du dessutom aktivt hjälpa till går det bra att meddela detta till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Mer info om detta på vår hemsida

 

Malmöfestivalen 12-13 augusti

Även vår medverkan på Malmöfestivalen är tradition och i år är festivalen i full gång igen efter pandemin. Vi medverkar på barnområdet med visning av solen genom våra teleskop. En extra attraktion blir Anders Hjelsets egentillverkade astrovagn som alltså visas upp för allmänheten. Vår astropedagog Peter Hemborg håller sin specialföreläsning riktad till barn – och så blir det frågetävling där barnen kan vinna ett fint diplom! 

Kom dit och hälsa på – och var inte rädd för att aktivt hjälpa till! Meddela i så fall Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

 

Höstens månadsmöten

Höstens första möte blir den 1 september kl 19 i Astronomihuset i Lund. Nyligen disputerade Linn Eriksson på en avhandling om hur planeter blir till och det kommer hon att berätta om då. 

Andra mötesdagar att boka in är 29 september, samt preliminärt 27 oktober och 1 december. Mycket mer information om våra höstaktiviteter kommer efter hand!

 

Våra sociala medier

Ni känner väl till att vi är verksamma på sociala medier? Inte? Titta i så fall gärna in på våra inlägg på Facebook, Instagram, Twitter (kopplad till Cassiopeiabloggen) och Youtube! Och sprid informationen!

 

 

Hälsningar

Peter, er ordförande

 

Email built with AcyMailing