litenastb

 NYHETSBREV 54      25 mars 2018

Hej,

Året har inletts i samma stil som det förra avslutades - med hög kvalitet på föredrag och annan verksamhet. På januarimötet fick vi en inblick i den absoluta forskningsfronten när professor Dainis Dravins berättade om möjligheter att ta bilder tusen gånger skarpare än Hubble! Detta föjde vi i februari upp med visualiseringsexperten professor Anders Ynnerman från Visualiseringscenter C i Norrköping. Under titeln "OpenSpace – Visualizing the Universe" gav han oss en hisnande inblick i astronomiska visualis eringar.

 

Årsmöte den 29 mars

Missa nu inte sällskapets årsmöte den 29 mars kl 19 på Tycho Brahe-observatoriet. Ni kommer att få en inblick i det gångna årets verksamhet och ekonomi och naturligttvis tillfälle att ge synpunkter och välja styrelsemedlemmar. Dessutom kommer gymnasister att berätta om sina observationer och ett antal utvalda videoinslag blir det också.

 

Konstutställning under påsken

Under påsken brukar observatoriet omvandlas till en konstutställning med astronomiskt innehåll, så även i år. Denna gång är det Frida Åstrand som ställer ut sina astronomiska akrylmålningar. Det blir också workshop för barn ”Konstiga rymdskepp på Tycho Brahe-observatoriet ” samt premiär för "Hall of Stars", en utställning med våra egna astrofotografer. Det är öppet kl 12:00–16:00 hela påsken, dvs långfredag 30 mars t o m annandagen måndag 2 april. Start kl 10:00 på fredagen med vernissage.

 

Ladies Night den 9 april

Måndag den 9:e april kl 17.30 tar sällskapet ett nytt och viktigt initiativ. Vi bjuder in till "Ladies Night" på Malmö Live (konferensdelen). Vi hoppas att kvällen blir startskottet för bildandet av en tjejgrupp inom ASTB. Vi uppmuntrar alla intresserade tjejer att delta, oavsett ålder eller bakgrund. "Ladies Night" är kostnadsfritt och kräver inga förkunskaper. Sällskapets kvinnliga medlemmar kommer att få en särskild inbjudan inom kort.

 

Till sist...

... en påminnelse: medlemsavgiften för 2018 är oförändrad - så du har väl inte glömt att betala in den?

 

Vårliga(?) hälsningar,

Peter, er ordf